Veneretkeilykisa

Oulujärven veneretkeilykilpailun säännöt

Kilpailussa kerätään käyntipisteitä Oulujärven retki-, käynti- ja vierassatamista tai -laitureista.

 1. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Oulujärven veneet, kanootit ja kajakit
 2. Kilpailu alkaa vuosittain toukokuun 1. ja päättyy syyskuun 30.
 3. Luettelon satamassa tai laiturissa käynnistä saa pisteitä seuraavasti.
 • Kotisataman läheisen järvenselän kohteet 1 piste, seuraava selkä 2. pistettä ja kolmas selkä 3 pistettä. Esim Paltaselän alueella kotisatamaa pitävä veneilijä saa Niskanselän alueella olevasta kohteesta 3 pistettä. Kotisatamana pidetään myös veneen, kajakin tai kanootin vesillelaskusatamaa esim trailerikuljetuksissa.
 • Niskanselän ja Ärjänselän rajana menee Kaivannon silta ja Alasalmen lossi. Ärjänselän ja Paltaselän rajana Toukansalmi
 • Pisteytys venetyypin mukaan
  • Liukuvarunkoiset veneet kerroin 1
  • Uppoamarunkoiset veneet kerroin 1,2
  • Purjeveneet 1,5
  • Kanootit ja kajakit 3
 1. Sama kohde hyväksytään vain kerran kaudessa.
 2. Käynti dokumentoidaan valokuvalla. Kuvat säilytetään omissa arkistoissa ja on pyydettäessä toimitettava kilpailun järjestäjälle. Palkinnoille yltävät sijoitukset tarkistetaan. Kolme parhaiten pisteitä saanutta palkitaan 50-150 € arvoisilla Motonetin lahjakortilla tai Koutalaivan risteilylipuilla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 50 € arvoinen yllätyspalkinto.
 3. Kilpailukortit on palautettava Kajaanin Purjehtijoille viikon kuluessa kilpailun päättymisestä. Kilpailukortin voi täyttää paperisena, excel tai openoffice versiona.
 4. Kajaanin Purjehtijat ry saavat käyttää kuvia omissa julkaisuissaan.

Kilpailulomakkeita saa Kajaanin Pursiseuran tukikohdista, motonetista, manamansalonportilta tai tulostamalla alla olevasta linkistä:

Kilpailukohteiden tarkemmat tiedot löytyvät Kajaanin purjehtijoiden kotisivuilta linkistä http://www.kajaaninpurjehtijat.net/satamat.htm

Kilpailussa yhteistyössä: