Monthly Archives: February 2015

Juha Haataja palkittiin veneretkeilykilpailussa

Ruoreilla palkitut
Kajaanin Purjehtijoiden Juha Haataja (kuvassa vas.) sai valtakunnallisen palkinnon Volvo Penta-veneretkeilykilpailussa. Haataja voitti kilpailun ns. kesäloma-sarjan eli keräsi eniten pisteitä kolmen viikon aikana.
Kolmen viikon sarjassa kilpailtiin ensimmäisen kerran viime vuonna.
Voittoisan matkansa Haataja teki purjehtimalla Nurmeksesta Viipuriin, sieltä Helsinkiin ja saman matkan takaisin.
– Tein koko matkan yksin. Aloitin purjeveneilyn vuonna 2013 niin sanotusti nollasta, Haataja sanoo Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.
Hän katuu ainoastaan sitä, ettei aloittanut purjehtimista jo aikaisemmin. Haataja kannustaa nuoria aloittamaan tämän harrastuksen.
– Lähde mieluummin purjeveneellä Tallinnaan kuin mopolla Heinolaan, Haataja kehottaa.
Haatajan vene on 26-jalkainen Albin Accent.
20 vuorokauden ja 937 merimailin matkalla mieleen jäivät hetket, jolloin piti muun muassa miettiä, meneekö vene 11,5-metrisine mastoineen Pielisjoella Kaltimon sulun kiinteän sillan ali tai kuinka suluissa toimitaan viisaasti rinta rinnan isojen rahtialusten kanssa.
Veneretkikilpailun palkinnot jaettiin venemessuilla Helsingissä.
Eniten pisteitä koko Volvo Penta -kilpailun aikana sai Jukka Harju. Seura, jonka jäsenten yhteispisteet ovat korkeimmat, oli Keilalahden Venekerho.

Kajaanin Purjehtijat onnittelee Juhaa arvokkaasta saavutuksesta.

Link

Kajaanin Purjehtijoiden hallitus sai syyskokouksessa 2014 tehtäväkseen selvittää jäsenistön kiinnostus Poiju-tukikohdan jatkokehittämiseen. Keskusteluissa on ollut esillä veneiden talvisäilytyspaikan rakentaminen Poijuun. On myös esitetty sataman muuttamista nykyisestä käyntisatamasta Kajaanin Purjehtijoiden jäsenten kotisatamaksi.

Päätöksenteon pohjaksi toivomme seuran jäseniltä vastauksia kyselyyn. Jokainen jäsen voi vastata kyselyyn vain kerran. Vastauskertojen rajoittamiseksi vastaajan on annettava kyselyssä nimensä. Nimiä ja vastauksia ei yhdistetä. Vastaukset 16.2. mennessä.

Vastaa kyselyyn klikkaamalla tätä linkkiä.

Kiitoksia!